Maan

Ruim twee jaar nadat ze The voice of Holland won, gaat zangeres Maan nog steeds als een trein. Alleen al in het laatste jaar heeft ze heel wat mogen bijschrijven op haar cv: haar eerste EPs en album, een uitverkochte clubtour, succesvolle samenwerkingen, levensveranderende tv-optredens, en dat is nog maar het begin.

Weinig winnaars van een grote talentenjacht zijn zó in the picture gebleven als Maan. Al in haar eerste jaar als artiest bracht ze maar liefst vijf singles uit. De eerste, Perfect World, verscheen nog tijdens The Voice of Holland, werd geproduceerd door Hardwell en leverde Maan haar eerste gouden plaat op: het nummer werd daarnaast Alarmschijf en nummer 1 in de iTunes Chart én bij 100%NL. Uit haar samenwerking met Jack $hirak kwamen de singles Ride It (die ook goud behaalde) en DJ. Give You All I Got werd gebruikt als titeltrack van de film Meesterspion en met Someone That I Never Knew toonde Maan dat ze ook gevoelige ballads overtuigend kan brengen.

Na Almost Had It All, uitgebracht in 2017, veranderde Maan eigenlijk door toeval (deels) van muzikale richting. Nadat ze Sevn Alias ontmoette in een televisieshow, vroeg de rapper haar om samen te werken op een van zijn nummers, In Amsterdam. Ze trokken de studio in en schreven samen Maans bijdrage. Het resultaat: haar eerste dubbel platina single! Daarna volgde was een dergelijk avontuur met Ronnie Flex. Ook hij vroeg Maan om een nummer samen te maken. Waar dat toe leidde is bekend: Blijf Bij Mij werd een nóg grotere hit en is inmiddels óók dubbel platina.

“Toen Ronnie me vroeg, heb ik niet lang hoeven nadenken”, verklaart Maan. “Hij is een van de populairste artiesten van het moment en de kans om met hem samen te zingen wilde ik niet laten lopen. Want hoewel ik ook bezig was met de release van mijn eigen muziek, was dit een goede mogelijkheid om mensen te laten zien dat ik niet per se gebonden ben aan Engelstalige liedjes; Nederlandstalig vind ik ook leuk.”

Zo’n beetje op hetzelfde moment als de single met Ronnie, afgelopen december, dropte Maan kort na elkaar zelf niet een, maar twéé EPs: AM en PM. De eerste bevatte zwoele ballads, de tweede de meer uptempo songs die we van haar gewend waren. Beide EPs werden daarnaast ook verzameld op haar allereerste album, AM/PM, aangevuld met andere nummers zoals de eerdergenoemde singles.

Hoe groot het succes van Maan in the Voice ook was, het verbleekte bij Beste Zangers, waarin ze eerder dat jaar te zien was. Maan verraste vriend en vijand met haar prachtige vertolking van Nessun Dorma voor operazangeres Tania Kross, maar gooide ook hoge ogen met nummers als Anita Meijers They Don’t Play Our Lovesong Anymore en Wereld Zonder Jou, in duet met Brace. De grootste klapper maakte ze echter met Jij Bent De Liefde, dat ze zong voor Kenny B. “Ik had op dat moment niet zo door dat het zo groot zou worden”, zegt Maan eerlijk. Maar het werd een dikke hit en bezorgde haar zelfs haar tweede 100%NL Award: na die voor Doorbraak van het Jaar ontving ze deze keer de prijs voor TV-moment van het Jaar. Met nóg een leuk gevolg: “Door dat liedje kreeg ik ook opeens uitnodigingen om te komen zingen op bruiloften. De tekst slaat aan bij iedereen die iemand liefheeft.” Het programma gaf haar carrière een boost, weet ze inmiddels. “Het heeft gezorgd voor meer naamsbekendheid.

Voorzichtig wordt al gesproken over een derde deel van haar clubtour, eind van het jaar, in nóg iets grotere zalen. De droom om ooit Ziggo Dome uit te verkopen, komt steeds dichterbij. Maar met Paradiso zou ze ook al héél blij zijn, aldus Maan. En misschien, op termijn, die eigen theatertour… “Mijn droom als meisje van drie om zangeres te worden, komt nu toch wel zo’n beetje uit. Ik hoop dat ik in elk geval heb laten zien dat ik de afgelopen twee jaar heel hard heb gewerkt om na die enorme springplank van The Voice mijn plekje in de schijnwerpers te behouden. Ik ben zeker nog niet uitgeleerd, wil blijven groeien en nog veel meer meemaken.” Ondertussen, benadrukt Maan, geniet ze met volle teugen wat haar tot nu toe allemaal gebeurt. En geef haar eens ongelijk!

Maan boek je bij Eventiz!

Offerte Aanvragen