startersprijs

Beginnen met jouw bedrijf

Beginnen met jouw bedrijf!

 
Gisteravond werd ik uitgenodigd om een half uurtje wat te vertellen voor een zaal (bijna) startende ondernemers. Zelf heb ik 4 jaar op het conservatorium gestudeerd. Daar heb ik een hoop geleerd maar niet wat het opzetten van je eigen bedrijf inhoudt. Dat heb ik wel geleerd door mezelf een half jaar in alles te verdiepen en inmiddels 2,5 jaar praktijk ervaring op te doen door elke dag met veel plezier en passie aan Eventiz te werken.

De basis van een goede onderneming vind ik altijd topkwaliteit leveren en onderscheidend zijn. In mijn geval doe ik dat door kwalitatief de beste acts op te zetten of ermee samen te werken. Verder probeer ik unieke evenementen te bedenken en klanten volledig te ontzorgen. Als je in jouw branche kwaliteit neerzet en gelooft in je ‘product’ kom je uiteindelijk bij de vraag: “hoe vinden mensen mijn product of dienst”. Bij die vraag komen er snel 10 ideeën in me op. Al die ideeën gaan we nu niet vertellen maar hieronder staan 3 punten die ik vaak mis bij (startende) ondernemers. Wil jij beginnen met je eigen bedrijf? Hier 3 tips!
 

Zet je bedrijf als merk neer

 
Het uitbesteden van een compleet bedrijfsfeest of een dj voor een verjaardag. Wie zullen we dat laten regelen? Die vraag wil ik eigenlijk overslaan. Bij de eerste gedachte aan een feest/evenement wil ik gelijk dat mensen vanzelfsprekend aan Eventiz denken. Dit probeer ik door Eventiz echt als merk weg te zetten. Hoe we dat doen, hier een aantal voorbeelden:

Laat je merk zien en zorg dat men er positief over praat. Dan komen klanten bijna ‘vanzelf’ bij je.

feest voor je bedrijf

Laat zien dat je er bent

Mensen die voor je bedrijf werken zijn misschien wel belangrijker dan je klanten

 
Als ik alleen op een evenement ben dan neem ik de organiserende rol op me en/of ik kan piano spelen. Daarmee houdt het eigenlijk wel op. Zonder andere muzikanten, technici, cateraars, vormgevers ben ik nergens. Ervoor zorgen dat ‘opdrachtnemers’ bij je bedrijf willen horen en met je bedrijf willen werken is in mijn ogen een van de belangrijkste punten. Als iemand een mailtje of telefoontje met een bevestigde boeking krijgt hoop ik dat diegene daar vrolijk van wordt. Goede gage, lekker eten op de opdracht, een origineel bedankje achteraf, een borrel met iedereen op z’n tijd, goede communicatie….

Het zit hem vaak in kleine dingen waardoor onder andere muzikanten Eventiz ter sprake brengen bij andere muzikanten of bij andere opdrachten. Dit zorgt voor gratis reclame en uiteindelijk een uitgebreider artiestenaanbod. Zo zijn ‘opdrachtnemers’ volgens mij nog wel belangrijker dan je opdrachtgevers. Ik geef dit voorbeeld in mijn eigen vakgebied maar denk eens na hoe je dit in jouw branche kan toepassen.
 

Overal 100% kennis van hebben is onmogelijk

 
Bij een groot bedrijf heb je onder andere een marketing-, sales-, administratieve- en juridische afdeling. Als zelfstandig ondernemer moet je alles zelf doen. Overal veel verstand van hebben is lastig. Alles uitbesteden kan maar is zeker als startende ondernemer prijzig. Ik vind het voor Eventiz belangrijk om mezelf te omringen met mensen die meer kennis hebben in specifieke vakgebieden.

Zo ga ik regelmatig langs m’n boekhouder, spar ik met vrienden die commerciële opleidingen hebben gedaan over acquisitie en de groei van m’n bedrijf. Spreek ik geregeld met een professionele blogger, m’n vormgever en collega ondernemers om de afgelopen tijd te evalueren en om te kijken welke kant we op gaan. Dit zijn nog maar een paar simpele voorbeelden. Voor jezelf op een rij zetten waar je hulp bij nodig hebt en welke personen je daarbij kunnen helpen kan veel opleveren. Uit eigen netwerk kom je misschien al een heel eind. Vaak merk ik dat mensen het leuk vinden om hierover te sparren. Door informatie met elkaar te delen krijg je zelf ten slotte ook meer kennis van alles. Oja… maar dan niet op elk feestje met iedereen over werk beginnen;)
 

iets te vieren

Reclame in onze eigen huisstijl

Misschien heb je er iets aan of misschien zie je alleen maar open deuren. Dat mag je zelf beoordelen. In ieder geval ben ik benieuwd naar jullie verhalen en tips als (startende) ondernemer!

Gisteren speelde ik met Luizter op een prachtige bruiloft in Enschede. Morgen gaan we met ‘De Hollandse Leeuw’ een feestje bouwen in Zierikzee. We spelen voor 250 man tijdens de afsluiting van het seizoen van het plaatselijke voetbalteam MZC. Verder komt er een leuke week aan met optredens van Take Acoustic, Sophie & Dennis en Sofie Habets. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van wat we doen? Volg ons dan op Facebook en op Instagram.

Dennis

Deel dit bericht

Offerte Aanvragen