Peter Kesseler

Cultuur en gastronomie

Eten en muziek

Deze week was ik op vijf evenementen die allemaal rond etenstijd begonnen. Bij twee evenementen zorgden we er na het eten voor dat er meegedanst, gesprongen en gezongen werd. Dit deden we met de bands ‘De Hollandse Leeuw’ en ‘Take Acoustic’.

Tijdens de andere drie evenementen verzorgden we de live muziek terwijl de gasten zaten te eten. Met de duo’s Take2, Sophie & Dennis en Sofie Habets speelden we luchtige, zomerse liedjes op de achtergrond. Dit paste perfect bij de zomerse sfeer van de evenementen. De laatste dagen was het ‘s avonds vooral bewolkt maar gelukkig konden we met luxe barbecues en de muziek toch een mooi zomers sfeertje creëren. (Na 5 verschillende barbecues in een week hoef ik trouwens even geen vlees meer.)

Op de meeste plekken waar we komen werken we samen met een cateraar. Het valt me altijd op hoe de sfeer wordt versterkt als het entertainment en het eten goed op elkaar zijn afgestemd. Zo uiteindelijk ook de beleving voor de gasten en het niveau van het event. Een goed voorbeeld hiervan zie je in de video op deze pagina. Een van de cateraars waar we graag mee samenwerken is ‘Kesseler catering’ en hieronder lees je waarom.

 

eventiz catering eten

Eventiz kleding

Kesseler catering

Een smakelijke bloemenregen die op de salade neerdwarrelt of een spannend gerechtje met drop in een reageerbuisje. Culinair entertainer Peter Kesseler houdt wel van een beetje avontuur aan tafel en neemt zijn gasten mee op een verrassende en theatrale gastronomische trip. Van een intiem diner met vrienden, tot een romantische bruiloft in een boomgaard tot een groot bedrijfsevenement: altijd worden de gasten meegenomen in een verhaal dat zich tegelijkertijd in het decor en op hun bord afspeelt. Smaak en gastvrijheid vallen naadloos samen bij Kesseler Catering. ,,Het moet voelen alsof je in je eigen huiskamer zit’’, vindt Peter Kesseler.

Maar dan wel een huiskamer met het nodige spektakel en daarbij gaat het Peter Kesseler niet snel te ver. Een salade met bloemen is op zichzelf al heel fraai en romantisch. Maar bij Kesseler Catering krijgt die de vorm van een bloemenregen: boven de dinertafels hangen prachtige bossen waaruit de bloemen bij het serveren worden geknipt zodat ze als een fleurige regen over de salade dwarrelen.

“Ik componeer gerechten op het platte bord, de muzikanten zorgen voor de geuren en kleuren op het podium”

Combinatie van cultuur en gastronomie

Fijne muziek en lekker eten: die combinatie kan bijna alleen maar tot een prettig resultaat leiden! Daarom werkt Eventiz regelmatig samen met Kesseler Catering. ,,Ik componeer gerechten op het platte bord, de muzikanten zorgen voor de geuren en kleuren op het podium’’, verwoordt Peter dat. Smaak en beleving vallen voor hem samen: ,,Als je tijdens het eten je ogen dicht doet en naar de muziek luistert, moeten luisteren en proeven één zijn.’’ Ook duurzaamheid staat bij Kesseler Catering hoog in het vaandel. ,,Niets wordt weggegooid’’, vindt de kok.

Of het nu om een intiem diner gaat of om een groots evenement of festival: Peter Kesseler maakt van de catering een even smaakvolle als unieke totaalbeleving die aansluit bij het thema, het decor en de muziek. Maar vooral bewijst hij keer op keer hoe je met een creatieve visie bijzonder lekker en verrassend kunt koken. Dat ontdekken ook steeds meer nationale en internationale opdrachtgevers. Het is een manier van werken die naadloos aansluit bij de visie van Eventiz.

Peter Kesseler

De lente van Vincent van Gogh

Diner acts

De laatste jaren hebben we samenwerkingen opgebouwd met veel duo’s en trio’s, allemaal perfect geschikt voor diner’s en borrels. Zo kunnen we voor ieder event de juiste act aanbieden. Gitarist, een zanger, contrabassist, saxofonist, pianist, zangeres, niks te gek! Als evenementen niet al te groot zijn heb ik zelf ook tijd om te spelen. Op dit moment doe ik dat vooral met de zangeressen Suzan Doornbusch, Sophie Mol en Sofie Habets. Het voordeel van duo’s en trio’s is dat ze weinig plek innemen, niet te hard zijn en vaak (tot ongeveer 100 personen) eigen geluid meenemen. Dat maakt het makkelijk en ook aantrekkelijk qua prijs. Met Sofie Habets begin ik over een kwartier op de laatste barbecue van de week dus het wordt tijd om een einde te maken aan deze blog.

De komende week verzorgen we het entertainment op vijf locaties. Dit doen we onder andere met DJ Seaze en Sander Nijbroek. Over deze avonden vertellen we je volgende week meer. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van wat we doen? Volg ons dan op Facebook en op Instagram.

Dennis

Deel dit bericht

Offerte Aanvragen