Roosendaal swingt

Geen Roosendaal swingt 2018

Geen Roosendaal swingt

Dit is een oud bericht uit 2018. Roosendaal Swingt 2019 gaat door!

“Vijf zomerse donderdagavonden met een betaalbaar drankje, op het gras, in de zon genieten van goede live muziek.” Dat was de insteek van Roosendaal swingt. In 2016 kwam ik samen met de ‘Vereniging Horeca Oude Markt’ tot het concept van Roosendaal swingt. Op de donderdagavonden van de zomervakantie werd het Emile van Loonpark in totaal 9 keer omgetoverd tot festival terrein. Daar komt veel organisatie bij kijken omdat er in het park zelf geen faciliteiten zijn. Denk bijvoorbeeld aan stroom, toiletten, geluid en een bar. Verder heb je nog te maken met omwonenden en er komt bijna niemand toevallig naar het Emile van Loonpark. Er was dus een goed promotieplan nodig om het park vol te krijgen.

De eerste avond in 2016 was met ongeveer 250 bezoekers gelijk een succes. De pers pikte het snel op waardoor we extra bekendheid kregen en vorig jaar kwamen er gemiddeld 350/400 bezoekers op af. Met zo goed als alleen maar positieve reacties: leuke muziek, normale prijzen, geen wachtrijen en bovenal een leuke sfeer ging ik er vanuit dat we een nieuw ‘vast’ evenement hadden neergezet.

Omdat er in het park niks geen faciliteiten aanwezig zijn hebben we hulp gekregen van de gemeente Roosendaal. Het idee was om die steun in een aantal jaar af te bouwen tot er genoeg volk zou zijn om op korte termijn op eigen benen te staan. De groei van het evenement toont aan dat we op de goede weg zijn. Helaas is die steun er nu in het ‘Roosendaal 750 jaar’ plots niet meer. Om het evenement nu al 100% zelfstandig te draaien is voor de VHOM en Eventiz een te groot risico. Dat betekent dat er geen vervolg komt op Roosendaal swingt. Althans, niet deze zomer. Roosendaal swingt is iets waar ik trots op ben en het doet me zeer dat we dit niet als ‘traditie’ kunnen voortzetten.

Roosendaal swingt

Roosendaal swingt

Talent en meer

Van alles wat je doet leer je en er zijn altijd verbeterpunten. Het eerste jaar merkten we dat de meeste bezoekers van Roosendaal swingt rond 21:00 uur kwamen. Aangezien we een vergunning tot 23:00 uur hadden bleef er weinig tijd over. Daarom besloten we vorige editie om talent een podium te bieden en al om 19:30 uur te beginnen in combinatie met een barbecue. Dat zorgde ervoor dat het veld veel eerder vol stond. Daarbij past het geven van een podium aan talent ook bij de visie van Eventiz. De plannen voor dit jaar lagen al helemaal klaar met te gekke bands en ook een aantal zeer verrassende ideeën. Helaas gaan we die deze zomer niet zien, wie weet volgend jaar.

“Roosendaal swingt is iets waar ik trots op ben en het doet me zeer dat we dit niet als ‘traditie’ kunnen voortzetten.”

Marathon en Jeugdronde

Op dit moment zit ik ergens diep in België voor een optreden via een bevriend boekingskantoor. Deze week werden er een aantal boekingen ver weg bevestigd maar lekker in de buurt vind ik ook altijd fijn. Morgen ben ik daarom weer terug want er komt een sportief weekend aan. Zaterdag komt iedereen van het jeugdronde team ‘Het wapen van Eventiz en Jos Herens transport’ bij elkaar en worden onder andere de nieuwe shirtjes, vesten, polo’s en tassen uitgedeeld. Over twee weken begint de jeugdronde, ik heb er net als de rest van het team super veel zin in.

blog

Het Wapen van Eventiz en Jos Herens transport

Zondag loopt team Eventiz mee aan de ‘Cloetta halve marathon’. De shirtjes moeten morgen zoals afgesproken nog wel binnenkomen dus dat wordt nog even spannend. Om terug te komen op de opmerking sportief weekend…. zelf doe ik dit weekend eigenlijk weinig sportiefs dus misschien moet ik het anders noemen maar in ieder geval is Eventiz de komende tijd weer goed zichtbaar in de regio. Vanuit een chique hotel ergens in Vlaanderen: Fijn weekend!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van wat we doen? Check alle blogs en acts via het menu hierboven en je kunt ons volgen op Facebook en op Instagram.

Dennis

Deel dit bericht

Offerte Aanvragen