Klûnen

It Giet Oan!

De rayonhoofden zijn het er helemaal over eens: It Giet Oan! Na maanden van voorbereiding is het zondag eindelijk zover, we gaan klunen. Wat begon als een café grap is uit de hand gelopen tot één van de grootste evenementen van Roosendaal. Samen met Martijn Meeuwis, John van der Veeken en Mathieu Liebau hebben we hard gewerkt om de eerste Tullepetaons klûntocht groots op te zetten. Aan de Facebook reacties hebben we kunnen zien dat er behoefte was aan iets nieuws in Tullepetaonsestad. Ondanks alle berichten op Facebook en in de pers hadden we echter nooit verwacht dat alle 2600 kaarten er in 160 minuten uit zouden gaan. Qua productie is alles af en kunnen we niet wachten tot het zondag is.

Na de opening op de Markt gaan de stempelposten om 13:11 uur open. Drink gezellig overal een drankje en vanaf 17:11 gaat de muziek op de markt weer aan en kunnen de volle klûnkaarten worden ingeleverd voor klûnkruisjes. Deze kruisjes worden uitgegeven in de grote Schrobbelèr fles op de Markt. Waar die precies staat? Hij is acht meter hoog dus echt niet te missen haha. Om 18:11 uur begint de afsluiting met ons drietal, Onrust & Kluin, Mosterd na de Maaltijd en de Deurzakkers. Dit feest wordt gepresenteerd door Olav Posthumus en Jamy Rockx.

Raadskelder

Verenigen

Vanaf de eerste horeca bespreking zijn alle 13 deelnemende café’s super enthousiast. Toen ik net door de stad liep zag ik dat er bij een aantal café’s al flink wordt verbouwd. Naast de café’s steunen 28 Roosendaalse ondernemers het klûnen met hun diensten of een financiële bijdrage. En als laatst hebben we jullie uiteraard, alle klûners want zonder bezoekers geen evenement. Met de café’s, ondernemers en bezoekers is het duidelijk dat het klûnen de stad verbindt. Een evenement voor en door Roosendaal.

Het voor en door Roosendaal, de verbindende factor is in mijn ogen het belangrijkste van een evenement. En daarom is het eigenlijk nu al geslaagd. Het verenigt en is daarom meer dan zomaar een paar biertjes drinken en weer naar huis. Ook namens de rest van de organisatie zijn we trots dat we dat voor elkaar hebben gekregen! Nu nog even kijken hoe alle ideeën zondag uitpakken. Stiekem zit m’n hoofd al vol met ideeën voor de tweede editie. Eigenlijk erg want het moet eerst nog zondag worden…. Maar we houden het toch niet bij één editie?

Relight My Fire

Begin van het jaar is duidelijk geworden dat Relight My Fire met Trijntje Oosterhuis en Big, Black and Beautiful niet kan plaatsvinden in evenementenhal Roosendaal. Dat was even schrikken maar gelukkig hebben we daar een oplossing voor gevonden. Het evenement gaat gewoon door bij Chagall, kaarten hiervoor blijven geldig. De opzet van het event verandert van zeer groot naar een veel intiemere setting. Dit maakt het evenement eigenlijk alleen maar unieker. Trijntje in Chagall, wie had dat gedacht! De verkoop gaat hard en er zijn nog maar tientallen kaarten beschikbaar. Wil je er deze unieke avond bij zijn? Kaarten zijn te koop via www.relightmyfireroosendaal.nl.

klunen

Gisteren was ik bij de eerste VAP bijeenkomt van het jaar. Een Rotterdamse netwerkclub waar ik sinds dit jaar bij ben toegelaten. Zeer interessant omdat de meeste ondernemers in een hele andere tak van sport zitten. Net zo interessant als de JCI Junior Kamer waarvan ik vanaf dit jaar aspirant-lid ben. Morgen speel ik samen met Sophie op een beurs in Houten. Als ik een beetje op tijd thuis ben drinken we met de ‘klûn Organisaasje’ een Berenburg bij de nacht van Dokkum in Café de 3W en zondag gaan we ervoor. Heel veel zin in! Wil je alles van Eventiz blijven volgen? Check ons op Facebook en Instagram.

Dennis

Deel dit bericht

Offerte Aanvragen